Money vs. Pacman 2.0?

Det var alldeles nyligen som den mest upp-hypade boxningsmatch som någonsin sett dagens ljus gick av stapeln på MGM Grand Garden i Las Vegas. Matchen mellan den i proffsboxningssammanhang obesegrade mästaren i weltervikt Floyd ”Money” Mayweather och Filippinernas stolthet Manny ”Pacman” Pacquiao, tog hela 6 år att bli verklighet och blev historisk som enda match där båda boxarna spräckt miljardgränsen sett till deras vardera lönekuvert.

Money vs. Pacman

Som de flesta i nuläget redan vet, vann Mayweather matchen, men han har av många i efterhand målats upp som en boxare utan hjärta, som endast flydde undan ”Pacmans” attacker och gick in i clinchen om och om igen, mellan de egna poängslagen. Det har också snackats friskt om det uppenbara antiklimax som vi alla fick vara med om och bevittna, och hur det på sikt kommer att påverka intresset för proffsboxningen. Många menar på att de stora MMA organisationerna som till exempel UFC var de stora vinnarna för kvällen och att allt fler tittare kommer fly ett sjunkande boxningsskepp för intensivare action på andra sidan stängslet.

Det ryktades även inledningsvis om ett returmöte de båda boxarna emellan, även om Mayweather tydligt nedtecknat i kontraktet att detta inte skulle vara aktuellt. Mayweather ändrade sedan snabbt inställning till returmötet och kallade sin besegrade motståndare för en ”coward”, eftersom han ansåg att Pacquiao inte tagit förlusten som en man och bland annat klagat på en axelskada.

Det är även möjligt att detta var den sista match vi får se med den obesegrade mästaren. Det är självfallet mycket känslor efter en så pass stor match som detta och mycket tankar cirkulerar runt hos båda fighters, men samtalsämnet om att lägga handskarna på hyllan har trots allt varit uppe på tal. I den frågan är det nog egentligen ingen annan än Floyd själv som vet sanningen. Hur det än blir behöver det även fortsättningsvis fyllas på med nya förmågor underifrån för att hålla sporten vid liv. På nätet så hittar du allt du behöver för att själv komma igång med att avfyra några snabba kombinationer mot boxningssäcken, eller ge ditt barn förutsättningar till att bli en framtida ”champ”.

Än är inte boxningen död, även om man möjligtvis bör titta över regelverket en smula för att öppna upp för intressantare matcher.