Det kan vara svårt att komma igång med träningen

Det kan vara svårt att hitta tid till att ta sig till gymmet eller så vill man träna när gymmet redan är stängt. Ett alternativ för dig är bygga upp ditt eget gym hemma. Eftersom gymkorten även kostar ganska mycket kan det dessutom bli mer ekonomiskt i längden att ha ett eget gym hemma.

Vad behöver du?

Du behöver inte skaffa all utrustning från början. Sedan ska du tänka på vilken typ av träning du är ute efter och vilka övningar du vet att du kommer att göra. Är det yoga du kommer att hålla på med behövs inte mer än en yogamatta av bra kvalitet. Vill du ha en allsidig styrketräning kan det vara bra att bygga upp ditt hemmagym med en station där du kan träna hela kroppen och utöver den en träningscykel för konditionens skull. Kettlebell är en träningsform som har blivit mycket populär. Här räcker det med om du köper en uppsättning av två olika vikter som passar dig. Ett hopprep är ett av de enklaste redskapen man kan skaffa men ack så användbart. Förutom att träna konditionen genom att hoppa kan du använda det vid både situps och aerobicsövningar. Hantlar i olika storlekar är alltid användbart och med dem kan man göra många olika övningar och kombinera genom att hålla dem samtidigt som man göra sina step eller aerobicsövningar.

Träna ute på sommaren

Om du har en trädgård kan göra en hörna till träningsrum. Istället för att bära ut träningscykeln till trädgården använder du bara hantlar, kettlebell eller liknande för att bygga upp styrkan. Den motion som du skulle ha fått från träningscykeln byter du ut mot att plocka fram den gamla manuella gräsklipparen. Låt robotgräsklipparen vila och kör den manuella gräsklipparen i intervaller för att få den bästa konditionsträning du kan få. Tänk på hur du utför dina övriga sysslor i trädgården för att få en allsidig träning. Avbryt rensning av jordgubbslandet emellanåt och kör några övningar kettlebell eller med hopprepet. Även vanlig cykel kan vara trevlig träning under sommarhalvåret, förutom att den är ett praktiskt fortskaffningsmedel så är det ett ypperligt träningsredskap. ta som vana att ge dig ut på cykel någon eller några gånger i veckan under sommaren. Det är bar med variation i träningen.