Boxning

Viktklassen tungvikt är för många det enda intressanta inom boxningen. Tyvärr har tiden gått utan att någon ny, spännande boxare har dykt upp och de senaste åren har varit ganska ointressanta. Förhoppningsvis håller det nu på att ske en ändring.

Tyson Fury

En boxare som för många är en favorit för tillfället är Tyson Fury. Den jättelika boxaren som både representerar Irland och Storbritannien är nu närmare en match om världsmästarbältet än någonsin tidigare.

Med sina 206 cm har 25-åringen en klar fördel i storlek framför sina motståndare. Sitt förnamn gav hans pappa honom, föga förvånande, efter den före detta världsmästaren i tungvikt, Mike Tyson, som regerade boxningsvärlden när Fury föddes. När han misslyckades med att kvalificera sig för OS i Beijing 2008 var det en av sakerna som gjorde att han beslutade sig för att bli proffs samma år. Tyson Fury har 22 raka vinster, varav hela 16 har kommit på knockout och fortfarande inte en enda förlust. Den 26:e juli 2014 möter han Dereck Chisora i en match som avgör vem som får en chans att ta titelbältet från Wladimir Klitschko.

Även på bettingsajter som Bet365 räknas Fury till en av de bästa tungviktarna, vilket inte minst går att se på att han alltid har de lägre oddsen.

Wladimir Klitschko

Den 38-årigen ukrainaren är obestridd världsmästare i tungvikt. Det innebär att han innehar titeln hos de tyngsta organisationerna WBA, WBO och IBF. Han har också en storebror som är minst lika känd, nämligen Vitalij. Vitalij var också han världsmästare i tungvikt innan han drog sig tillbaka och de är det enda brödraparet som har innehaft världsmästartitlarna. Storebror ägnar sig för närvarande åt politik hemma i Ukraina.

Wladimir var mycket framgångsrik redan som amatör och 1996 vann han guld i supertungvikt vid
Sommar-OS i Atlanta. Efter att ibland ha förlorat mot boxare som skulle vara sämre fick han hjälp med tekniken och har förblivit obesegrad de senaste 10 åren trots att han har gått 20 matcher.

En match mellan Tyson Fury och Wladimir Klitschko är något boxningsfans över hela världen hoppas på.