Boxning hemma

Man behöver inte bli medlem i någon klubb bara för att man vill motionera. Att boxas har blivit en populär sport både i diverse idrottsklubbar samt som motionsform i det egna hemmet. Ifall du gillar att vara aktiv och tycker om lite snabbare och svettigare sporter, är boxningen något för dig.

Förr var det nästan bara män som hade boxning som motionsform men nuförtiden är det allt fler kvinnor som vill utöva denna träning. En träning i det egna hemmet är precis lika effektiv som en timme på gymmet. Om man aldrig tränat boxning tidigare, kan det kanske vara en bra idé att gå på en lektion eller att prata med en tränare innan. Det är trots allt väldigt viktigt att man gör sina övningar på rätt sätt så inte kroppen börjar må dåligt. Man brukar börja sitt träningspass med att värma upp sig lite grann. Det kan man göra genom att löpa en stund på ett löpband eller bege dig ut på en liten uppvärmningsrunda i skogen. Man kan även hoppa rep eller cykla på en motionscykel så att du får pulsen upp lite grann. Det är även bra att komma ihåg att stretcha lite innan träningen börjar. På så sätt blir musklerna och senorna uppvärmda för boxningspasset.

Kom enkelt igång

Det finns bra tips på nätet hur en boxningsträning kan se ut. Variera friskt mellan de olika övningarna men kom ihåg att en övning brukar i regel åtminstone ta 30 sekunder för att vara aktiv. För att komma igång krävs det egentligen inte annat än ett par handskar, en boxningssäck och ett hopprep. På Gymkompaniet hittar du allt du behöver för att komma igång.

När du är nybörjare är det bra att till en början välja en tung säck. Lättare säckar har tendens att studsa när man slår dem och det vill oftast undvikas. Bra handskar är också viktiga. Har man just börjat kan en handske som har mycket stoppning vara passlig. Med en hobby som motionsboxning får man en bra och omväxlande träning för hela kroppen.